dimecres, 29 d’octubre de 2008

"CABELL D'ANGEL":


Fa uns dies em van donar una carabassa moscada (Cucurbita moschata), carabassa de cabell d'àngel, o carabassa "confitera".

La podem classificar com un carabassa d'hivern, ja que la seva collita és després de l'estiu i té la pell més dura i arrugada, cosa que fa que siga fàcil d'emmagatzemar durant l'hivern.

Amb la carabassa em van donar la explicació de com fer el Cabell d'àngel, que a continuació vos mostre.
  1. Es pela la carabassa i li se lleven les llavors.
  2. Es fa a troços i es bull en un perol amb poca aigua uns 20 o 25 min.
  3. S'escorre i es pesa.
  4. Es prepara el mateix pes de sucre (o un poc menys).
  5. Es barreja la carabassa, el sucre, el groc de la llima ratllat i un poc de canyella.
  6. Es posa a foc suau i es va remenant. (Es pot afegir un poc d'aigua que s'ha utilitzat per bullir la carabassa).
  7. Es courà entre 45 i 60 min.
  8. Finalment es pot posar en pots de vidre i tapar-los. Com que està calenta ella mateix farà el buit.
Espere fer-ho prompte.

Salut i fins la pròxima.
La Alegría de la Huerta.