dimarts, 7 de juliol del 2009

NAPS:

ja fa temps que anava darrere dels naps, i l'any passat se'm va il·luminar el procés.
Enguany he fet una prova de sembra directa i l'altra amb planter fet a casa. les dues coses alhora, i el que m'ha funcionat (a Agres) és:

pel gener (2a quinzena) faig planter en safates d'alvèols xicotets (exactament són els de cucala), on hi fique una llavor de naps dels de "bola de neu" (un truco: agafeu el pot-dossificador de sacarina en pastilletes, les llavors són molt semblants a les sacarines, i dossificareu millor la llavor, pq és molt xicoteta!), com a molt dues. per cada alvèol
resguardeu el planter de les gelades (un mini-hivernacle pot valdre) i feu el trasplant per primavera (enguany l'he fet tardà el trasplant, principis d'l'abril, però abans em sembla que també aguantaria , sense necessitat d'aclarir, en fileres ben plantadets i n'hem collit de la segona quinzena de maig fins juliol sense problema, mentre que la sembra "a voleo" s'ha hagut d'aclarir i no han crescut tan hermosos ni de bon tros!

Ara ens toca sembrar els naps que collirem pel novembre, i vaig a intentar-ho de les dues formes, saembra en planter i "a voleo" a vore què ix!
au!

dimoni de penca