divendres, 19 de setembre del 2008

LOCAVORES:




El terme "locavores" ("loca" de local i "vores" de devorar) va ser adoptat per una gent de San Francisco als Estats Units que es va proposar menjar sols allò que provenia d'un radi de 100 milles a la redona des del seu lloc de residència. Els motius que els van dur a seguir esta "dieta" van ser entre altres:
  • Suport al xicotet agricultor i ramader.
  • Suport a la xicoteta "industria" alimentaria i familiar: forners, formatgers...
  • Menjar productes poc temps després d'haver segut recollits, pescats...
  • Reduir les emisions de CO2 a l'atmosfera com a conseqüència del llarg transport.
  • ...
He pensat que podriem iniciar una llista per tindre informació de les persones de la zona que ens poden proveir d'aliments i fer-la pública en el bloc. La informació que deuriem aportar seria (si no sabem alguns camps ja s'anirarn completant) :
  1. Nom de la persona, empresa, cooperativa...
  2. On esta localitzada.
  3. Qué conreuen, crien, elaboren...
  4. Si apliquen o intenten aplicar métodes d'agricultura i ramaderia ecològica.
  5. On es poden adquirir els seus productes.
  6. Teléfon, adreça, e-mail, o qualsevol informació per contactar.
A banda de produccions locals estaria bé que foren ecològiques, de negocis familiars...

Encara que el bloc es llegeix per molta gent llunyana a estes comarques, hem de posar un punt on començar a contar, que en este cas seran les comarques de L'Alcoià i el Comtat, pense que un radi de 50 km seria suficient, ens queda més a má. Animen a posar-ho en marxa en altres llocs.

Encara que no dugam a terme la "dieta" sí que ens ajudarà a:
  • Conèixer millor el nostre voltant.
  • Adonar-nos de quines coses han deixat de produir-se.
  • Detectar les carències d'aliments que podriem tindre en cas de...
El tema es complexe, perqué "d'on ve el gra que alimenta els pollastres del meu veí? d'Africa, del Nord d'Europa?". De moment comencem i ja vorem.

Esperem les vostres aportacions en forma de comentari per anar fent gran la llista.

Salut.
La Alegria de la Huerta

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo conec l'oli d'oliva verge extra Terra Pau, produit de les olives recollides al poble de Benialfaquí, a la comarca del Comtat. Tenen una pàgina web on està tot ben explicat, i fins i toto, es poden fer comandes on-line. la pàgina és: www.terrapau.com

Terra Pau, oli d'oliva verge extra

J@

Anònim ha dit...

Gràcies Amic de TerraPau per la teua aportació.
Com ja comencen a recollir informació, anem a donar-li forma al llistat per anar ampliant-lo.