diumenge, 24 de maig del 2009

PORCS, GRANGES, GRIP...

Si els primers porcs senglars que es van arrimar a les persones per menjar les seves restes de les collites, (pareix ser que hi ha possibilitats de que açò es donara) hagueren sabut com anava a evolucionar la història de la ramaderia, possiblement hagueren preferit passar un poc de fam i no apropar-se a cap persona que li facilitara un poc de menjar.

La situació actual dels descendents dels porcs dels que parlem diferix prou de la relació amb les persones que tenien els seus avantpassats fa uns 10.000 anys.

Hui en dia els porcs de les granges industrials podrien queixar-se per:
  • Separar-los de les seues mares (segons interesse)
  • Estar privats de moviment (ni poder girar sobre ell mateix).
  • Fer-los engreixar fins al punt que els seus ossos no soporten el pes.
  • Fer-los viure en condicions d'amuntegament amb falta d'higiene que dona lloc a malalties i problemes respiratoris.
  • Privar-los dels seus instints bàsics (contacte amb els fills...)
  • ...
Podeu trobar més informació molt ben estructurada i detallada a www.granjasdeesclavos.com

I a més ara sembla ser que l'origen de la famosa Grip Porcina es dona en una d'estes granges "Granjas Carroll" (encara que d'estes coses mai se sap). Però este no és l'únic mal generat per les granges, també podem parlar de:
  • Expropiació de terres per conrear soja i poder alimentar tant de porc.
  • Contaminació d'aqüífers amb els excrements.
  • Pérduda de "cultura ramadera" que ens fa més dependents de les grans industries.
  • ...
Ací teniu un vídeo que ens mostra la lluita del pobles del "Valle de Perote" contra "Granjas Carroll", i per desgràcia, "gràcies" a la grip ara li se farà més cas.






Salut
La Alegría de la Huerta

3 comentaris:

Típic ha dit...

Volia afegir aquesta informació relacionada amb la temàtica del blog i que podrieu ampliar i dedicar-li un post (sugerència):

“¿Por qué TV3, que ha coproducido el documental El Mundo según Monsanto todavía no lo ha emitido? ¿Y por qué Tele5 lo echó a altas horas de la madrugada”, se interroga Marie-Monique Robin, la autora del libro que ha dado pie a este documental y narra cómo Monsanto ha llegado a liderar el mercado mundial de las semillas transgénicas. Un ejemplo es su implantación en el Estado español, donde están sembradas 80.000 de las 100.000 ha que hay en toda la UE de maíz transgénico MON-810. Una práctica que Alemania acaba de prohibir. También, recientemente, Francia, Grecia, Austria y Hungría han ampliado su moratoria a estas plantaciones."

http://video.google.es/videoplay?docid=-1552144261451760754&ei=S7L4Sd2PAZia2wKs1YnGCg&q=el+mundo+segun+monsanto

La Alegría de la Huerta ha dit...

Hola Típic.

Si et ve de gust podries preparar tú el post per a publicar-lo en el blog. Sinò nosaltres estarem encantats de fer-ho.

Ens ho pots comunicar en: elmenjador.associacio@gmail.com

Salut
La Alegría de la Huerta

german ha dit...

jo m'atreviria a dir que, fins i tot, la grip serda no existeix i que, com en moltes altres coses -algunes de les que plantegeu en el vostre post- els porcs només han sigut l'excusa de quatre aprofitats!! salut!!