ei! q m'ha assaltat el dubte sobre les creïlles!
la setmana de sant joan ja n'havia tretes una tauleta ( de blanques), hermoses i sense cap mena de problema, però consultant a la gent dels voltants em van dir: tan prompte? em vaig relaxar i vaig anar desmontant a poc a poc ( com les gallines). Resulta que hui (dijous) he tretes les últimes (de les roges) ja amb la "tomaqueta" ben madura i en terra, i ben barrinades, algunes blanetes i traient ja ulls fins i tot!
m'havien dit que quan la mata estiguera fotudeta que anara traient tubercles, però no sé exactament el moment oportú de treure-les de terra!
si algú coneix la fórmula que la diga! de moment no deixar-les tant de temps a terra m'apanya més,
encara que Agres siga tot més tardà, la conclusió d'enguany és la sembra per sant josep i la collita per sant joan (pareix mentida que siga dimoni, eh?) au!
dimoni de penca
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Supose que el comportament del temps d'aquest any no pot dur a cap conclusió i tampoc sabria dir-te molt.Sempre he cregut que la creilla necessita un poc mes de temps pero el mon esta tan boig que no se que dir.
Amb el mateix tema, la creilla, m'agradaria que alguna personeta amb coneixement puguera comentar el perque les varietats de creilla roja son mes apetitoses que les blanques.
Per ara ningu m'ha donat massa raons i supose que vosaltres tindreu alguna teoria al voltant.
salut
dimoni de xiquet
L'unica cosa que puc dir-te és que en general, les creïlles roges tenen una estructura que fa que no es desfagen al bollir-les i la seua consistència és major. Pel tema del sabor, crec que és una propietat "intrínseca" d'estes varietats el que tinguen un gust més fort.
Salut
Publica un comentari a l'entrada