divendres, 15 d’agost de 2008

ALBERGINIES EN ESCABETX:

Ara que teniu els bancals plens d'alberginies (segurament més carabassetes que alberginies), vos donem una recepta amb este fruit.

Pensava que l'albergínia tenia orige americà com altres solanàcies (tomaca, bajoca...), però és originaria de l'India on va començar el seu conreu fa uns 4000 anys. Els àrabs van ser els encarregats d'introduir-les en les nostres terres.

Personalment m'agrada utilitzar la varietat anomenada "de Gandia" caracteritzada per tenir franges en la pell.

Parlant de la recepta, dir-vos que al ser un escabetx podem tractar-lo de dues maneres:
  • Cuinar-lo per consumir els dies seguents.
  • Fer-lo en conserva i dispondre al llarg de l'any.

Vos donem la recepta en format d'arxiu per a que pugau guardar-la o per imprimir-la.

Alberginies en escabetx.doc

La Alegría de la huerta